Geschiedenis & toekomstvisie

BTC is meer dan 55 jaar actief en marktleider op de Belgische markt. Na al deze jaren is BTC nog steeds de enige Belgische fabrikant van truckwash- en buswash borstel installaties.

Geschiedenis & toekomstvisie

Permanente innovatie voor een betere toekomst

Onder het moto "technologie staat niet stil", zijn we vandaag in volle voorbereiding voor een vernieuwde versie van onze oerdegelijke Silverstar 440. Immers, BTC staat ook niet stil. Zo blijven we onze machines continu verbeteren.

De hogedrukmachine van BTC, de Jetwash 440, wordt ook herzien en verbeterd. Een volledig hogedruk machine voor het wassen van trucks en Bulkwagens én bovendien volledig touchless. In combinatie met goede car en truckwash producten (Nerta - partner van BTC nv) laten wij u vloot méér dan ooit blinken.

Onze machines zijn 100% uit INOX vervaardigd (roestvrij staal).

Daarnaast blijft onze focus op onze klanten waar wij onze diensten en producten steeds optimaliseren voor een nog betere service.

Onze geschiedenis

Na vele jaren verdeler geweest te zijn van een buitenlands merk truckwash installaties besloot BTC een 25 tal jaar geleden zijn eigen borstel truckwash installatie te bouwen. BTC was en is daarmee nog steeds de enige Belgische fabrikant van truckwash borstel installaties.

BTC heeft momenteel ongeveer 450 truck/buswash-installaties in bedrijf in België, waarvan meer dan 190 Silverstar machines van eigen fabrikaat.
Sedert 2002 maakt BTC NV deelt uit van de Entaco groep waar onder andere de zeepfabrikant Nerta deel van uit maakt

Sedert begin 2003 worden de BTC installaties eveneens in het buitenland verkocht.

Het BTC programma bevat eveneens een onderbodemwasinstallatie.

BTC kan u eveneens een perfecte schuimboog aanbieden, die volgens uw wensen op de wasmachine of aan de ingang van de truckwash wordt geplaatst.

BTC bouwde in 2004 zijn eerste selfcarwash, die de naam “JUMBO JET WASH” kreeg. Er werd vooral rekening gehouden met een zeer smaakvol design en een kwaliteitsvolle installatie, werkelijk de top onder de selfwash-installaties.

BTC heeft zijn pallet ook gevoelig uitgebreid: zo zal de BTCMONO-CLEAN” in première voorgesteld worden, een soepele en eenvoudig te bedienen 1-borstelinstallatie voor de kleinere transport- of autobusbedrijven.

En of het nog niet volstaat, stelt BTC ook zijn eigen ontwikkelde biologische waterzuiveringsinstallatie voor: de “BTC-AQUA-HYDRO”. Een compleet nieuw concept met een hoog rendement bioreactor. BTC levert en onderhoudt uw waterzuiveringinstallatie met garantie.
BTC kan hiervoor een beroep doen op de ervaren medewerkers van Nerta, die beschikken over een uitgebreid labo voor testen en analyses.

Ook voor hogedrukunits bent u bij BTC op de juiste plaats, ook hier wordt uitsluitend gekozen voor kwaliteitshogedrukpompen, die door ervaren medewerkers worden geplaatst en onderhouden.

BTC uw totaalleverancier voor alles wat met truckwash, selfcarwash, waterrecycling en hogedrukinstallaties te maken heeft, dit alles van eigen fabrikaat.

Meer informatie over BTC

Media

De BTC Silverstar bus wash levert top prestaties

De BTC Silverstar bus wash is een op maat ontworpen machine speciaal voor bus- en autocars ondernemingen zowel in de publieke als privé sector.

Bezoek BTC op Automechanika te Frankfurt in September

Automechanika Frankfurt is s werelds grootste beurs voor de autoindustrie. Naar goede gewoonte is BTC aanwezig met een stand om haar innovatieve installaties ten toon te stellen.

Bezoek BTC op Service Station 2014 te Brussels EXPO

BTC zal aanwezig zijn met een grote stand op de 12e editie van Service Station, Shop & Carwash.